Om Svenska Lyxorkestern


Peter Gardemar startade, tillsammans med sin bror Hans Gardemar, Jan Bengtson, Bosse Persson, Bengan Janson och Peter Milefors, Svenska Lyxorkestern på Högfjällshotellet i Sälen år1998. Orkestern tar sig an vilka musikaliska underhållnings jobb som helst. Vi har också återfunnits som kompband bakom många av våra allra största artister som: Björn Skifs, Lena PH, Martin Stenmark, Povel Ramel m.fl. Vi hade också den stora äran att medverka på Povels minneskonsert -07.

Vi är, förutom professionella musikanter, ett kompisgäng som trivs lika bra på, som utanför scenen, något som verkar kännas i hela salongen.
Jag nämnde tidigare att vi åtar oss alla gig. Det är inte helt sant, vi spelar ej till dans och rådslår alltid med kunden huruvida vi är rätt band för tillfället. Om vi kommer fram till motsatsen, tackar vi nej; vi hämtar aldrig bara pengar.
En spelkväll i vår smak ser ut som följer: När gästerna anländer, tar vi hand om drinkmusiken. Under middagen har vi fortlöpande kontakt med Toastmastern när vi går runt bland borden och spelar musik på beställning. I åtta fall av tio får vi till en snygg version av den önskade låten (om inte publiken är för ung).

För att ha koll på middagen, äter vi helst tillsammans med gästerna. Till kaffet och avecen kör vi en minishow. I den får alla musikerna ordet och presenteras var och en, vilket är viktigt för en fulländad musikalisk upplevelse. Då vi alla har lång erfarenhet, blandas musiken med anekdoter från våra brokiga musikerliv. I minishowen ger vi det bästa vi har, och då är det vi som bestämmer repertoaren..

Vi är en musikerpool där vi alltid kan skräddarsy underhållningen efter kundens önskemål.Presentation av Svenska Lyxorkestern


» Bosse Persson, Bas:

Bosse kommer från Pajala och är son till legendariske stordragspelaren Pajala-Hasse. Bosse har spelat med många svenska artister och är sedan länge Björn Skifs fasta basist. Bosse tar ibland ett kliv fram och tar sig an några av historiens största sång nummer.

Kuriosa om Bosse:
Har under 20! års tid renoverat sin Amazon, men vi tror/vet att den aldrig blir färdig.
Vi hade rätt... den blev inte färdig. Amazonen är såld och utbytt mot en Honda CB 500 från -73 som kommer gå samma öde tillmötes

» Lasse Persson, Trummor: 

Bror till Bosse och lika anlitad som sin bror. Vi har haft glädjen att under många år se honom som fast trumslagare i Allsång på Skansen.

Kuriosa om Lasse:
Förutom reptilsnabb slagverkare, lika snabb i kommentarer och faktiskt även i fiolspel. Kanske också landets förnämste tungsteppare.


» Janne Bengtson, Tvärflöjt:

Av många ansedd som en av landets (och även internationellt) bästa flöjtister.
När han inte spelar I Svenska Lyxorkestern ses och hörs han som soloflöjtist i Kungliga Filharmoniska orkestern och i BAO, Benny Anderssons orkester.

Kuriosa om Janne:
En skicklig mek som alltid skruvar med något. Dessutom skicklig skytt och säckpipespelare. Har även en Mini grävare och en Dumper som uppskattas mycket av familjen.


» Bengan Janson, Dragspel:

Kanske den som behöver minst presentation, känd från otaliga TV program. Kan ofta ses tillsammans med skicklige Kalle Moraeus.

Kuriosa om Bengan:
En jävel på att köra Go-cart.


» Peter Milefors, Trummor:

Kanske mer känd som Milan, en hårt anlitad trummis som har spelat med Björn Skifs ända sen Skifztiden. Det verkar som trummisar alltid är snabba i truten och Peter är minst lika snabb som Lasse.

Kuriosa om Milan:
Mycket skicklig dansare, behärskar nästan alla stilar men framför allt stepp.


» Anders Forsslund, Sång/ Kontrabas:

Legendarisk musiker som bl.a. var med i Mascots, FJK och mycket mer. Även anlitad i olika skådespelarsammanhang.
Det både syns och hörs att han hör hemma på scen.

Kuriosa om Anders:
Anders är ett levande lexion när vi går runt bland borden och tar beställningar. Förutom hans enorma låtförråd älskar han havet och skärgården och tillsammans med frun Gun har han ett fantastiskt ställe på Svartsö, där han nyligen blev utnämnd till årets Svartsöbo. Han älskar båtar men de verkar inte alltid vara lika förtjusta i honom!


» Hans Gardemar, Keyboard/ Dragspel/ Arrangör:

Hans har jobbet som musiker och kapellmästare åt artister som Lill Babs, Lasse Berghagen, Magnus Uggla, James Last, Björn Skifs, Lena PH m.fl...
Är också en av landets ledande arrangörer.

Kuriosa om Hans:
Delar broder Peters motorintresse men har dock fler hjul på sina fordon. Han har också något större framgång inom RC sporten än Peter.


» Peter Gardemar, Violin:

Peter var för några år sedan den Violinist som Bänkpressade mest. Numera tror han det och vi andra låter honom leva i den villfarelsen Han har med sina 60 000 mil Mc förmodligen en skaplig placering på listan: personer som kört längst MC i landet. Enda i Bandet som badat på 79e breddgraden i 1,6 gradigt vatten.


» Magnus Bengtsson, Gitarr:

Från Årsta och en gitarrist i världsklass som hela svenska folket fått njuta av bla i "Så ska det låta", där Magnus brillierar med sin stora bredd.

Kuriosa om Magnus: 
Har lika kraftiga underarmar som Karl-Alfred....


» Förutom dessa musiker finns även fler namn på listan.